Geen discussie over mogelijk
In San Francisco wordt ook wel gegrapt dat je over 3 dingen niet moet discussiëren met vrienden: politiek, religie en de beste taqueria. Vraag 10 willekeurige voorbijgangers naar hun favoriete tacostek en u krijgt geheid 10 verschillende antwoorden. Kwaliteit staat voor de inwoners van San Francisco echter hoe dan ook voorop. De rijst dient niet alleen een vulsel te zijn maar echt smaak te hebben, de bonen moet perfect gekookt zijn en het vlees moet absoluut van goede kwaliteit zijn.
Supermals varkensvlees
Taqueria San Francisco ligt aan het einde van de zogenaamde Taco Trail: het met taqueria’s overladen deel van 24th Street tussen Mission en Potrero. Het vlees is hier zo mals dat het haast wel van het spit gevallen moet zijn voordat het in uw burrito belandde. Populair is de burrito met al pastor varkensvlees; gemarineerd en langzaam geroosterd. Maar er is ook een variant met gekookte kip – beide zijn onweerstaanbaar.
Salsa als geheim wapen
Verse ingrediënten zijn belangrijk en dat hebben ze bij Papalote Mexican Grill begrepen: hier wordt het vlees pas gebakken nadat u besteld heeft. Maar het echte geheime wapen van deze grillroom is de roasted tomato salsa. De saus heeft een diepe, rijke en rokerige smaak en tovert elke hap om tot een ware smaakexplosie. De salsa is in San Francisco zelfs zo populair dat deze nu zelfs gewoon per pot te koop is voor thuisgebruik.
Burrito met bakbanaan
Natuurlijk is een van de belangrijkste ingrediënten van een burrito het vlees, maar dat betekent niet dat er geen goede vegetarische opties te vinden zijn. De black bean & plantain veggie burrito van The Little Chihuahua is bijna nog lekkerder dan de (biologische!) vleesvarianten van deze taqueria. Waar veel taqueria’s het vlees vervangen voor tofu, kiest Lil’Chihuahua voor een andere aanpak. Hun veggie burrito is gevuld met plakken romige bakbanaan, geroosterde pepers, zwarte bonen en kaas. Een onweerstaanbaar lekkere combinatie!