De fantasie van Pierre Hermé
Pierre Hermé is een begrip. Deze Franse chef is, een ware beroemdheid en staat bekend om zijn vernieuwende en innovatieve benadering van traditionele Franse lekkernijen. Zijn mille-feuille is legendarisch, om nog maar te zwijgen van de macarons. Doodgewone smaken als vanille worden door Monsieur Hermé gecombineerd met bijvoorbeeld groene olijf. Of wat dacht u van een macaron met crème-brûléesmaak? Hermé heeft meerdere winkels in Parijs maar de grootste ligt in het 1ste arrondissement op Rue Cambon 4. Het flitsende, übermoderne interieur is verre van standaard en de dames achter de toonbank lopen op stiletto’s.
Oh la la… Ladurée
Ladurée heeft tegenwoordig winkels over de hele wereld. Maar de allereerste opende zijn deuren in 1862 op de Rue Royale in Parijs. Onder glinsterende kroonluchters drinkt u hier een ‘thé’ of ‘café’ vergezeld van een van de talloze lekkernijen. Deze zijn al net zo elegant als het belle-époque interieur waarin de kleur lichtgroen overheerst. De roomvulling van minuscule citroentaartjes smelt op uw tong terwijl uw ogen alweer worden verleid door perfecte vanille-eclairs, chocoladebiscuit en ‘religieuses au café´. Sommige traktaties zijn zo mooi gemaakt dat het bijna zonde is om ze op te eten. Zoals de ‘Saint-Honoré Rose Framboise’: een creatie van bladerdeeg, slagroom, fondant en natuurlijk frambozen.
De patisserie van uw dromen
De patisserie van Philippe Conticini kent zijn gelijke niet. La Pâtisserie des Rêves is zoals de naam al zegt een ware droom voor zoetekauwen. Een winkel met planken vol delicatessen, tegen een achtergrond van roze, groen en oranje. Onder glazen stolpen presenteert Conticini zijn oogverblindende creaties. Deze taarten zijn echter alleen voor de show. Als u een keuze heeft gemaakt, bestelt u bij het winkelpersoneel en krijgt u een vers exemplaar uit de koeling. De Grand Cru is een topper: de lagen van Venezolaanse chocolade zorgen voor een onweerstaanbaar hapje. Bestel er meteen twee, u zult er geen spijt van krijgen.